ПрАТ "КПК"

Код за ЄДРПОУ: 30514088
Телефон: 0522 35-83-50
e-mail: corp_viddil@meta.ua
Юридична адреса: 25002, м. Кіровоград, вул. Орджонікідзе, 7, офіс 102
 

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

ЗВІТ (ВИСНОВОК) НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА

Адресати:
Керівництву та засновникам ПрАТ "Кіровоградська промислова компанія"
до Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку

Нами проведено аудит балансу станом на 31 грудня 2011 року, звіту про фінансові результати за 2011 рік, звіту про рух грошових коштів за 2011 рік, звіту про власний капітал станом на 31.12.2011 року та приміток до річної фінансової звітності станом на звітну дату Приватного акціонерного товариства "Кіровоградська промислова компанія" (далі - "Товариство") код 30514088, що додаються до звіту, а також стислого викладу суттєвих облікових політик (далі - фінансова звітність).
Первинно Закрите акціонерне товариство "Кіровоградська промислова компанія" було створене на підставі рішення засновників та зареєстроване Виконавчим комітетом Кіровоградської міської Ради 27 липня 1999 року, реєстраційний №1 444 105 0001 000701. 22 січня 2010 року відбулися загальні збори акціонерів, на яких було прийнято рішення про перейменування Закритого акціонерного товариства "Кіровоградська промислова компанія" в Приватне акціонерне товариство "Кіровоградська промислова компанія". Відповідно до прийнятого на цих зборах рішення, була проведена перереєстрація Товариства в органах державної влади. Зміни в статуті зареєстровані 25 березня 2010 року Виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради під реєстраційним № 1 444 105 0008 000701.

Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність
Управлінський персонал несе відповідальність за складання цієї звітності у відповідності до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 №996-IV (зі змінами та доповненнями), національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку (зі змінами та доповненнями), та за такий внутрішній контроль, який управлінський персонал вважає потрібним для того, щоб забезпечити складання фінансової звітності, яка не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки.

Відповідальність аудитора
Нашою відповідальністю є висловлення думки щодо цієї фінансової звітності на основі результатів аудиту. Нами проведено аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і їх розкриття у фінансовій звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання суб'єктом господарювання фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам. Аудит включає також оцінку відповідності використаної облікової політики, прийнятність облікових оцінок, зроблених управлінським персоналом, та оцінку загального подання ним фінансових звітів.
Ми вважаємо, що отримали достатні та достовірні аудиторські докази для висловлення нашої думки.
Аудиторський висновок складено у відповідності до Міжнародних стандартів аудиту, зокрема № 700 з достатньою впевненістю про те, що звітність не містить помилок, які перевищують границю істотності.

Висловлення думки
На нашу думку, фінансова звітність Товариства станом на 31.12.2011року складена відповідно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 N996-XIV (зі змінами та доповненнями), національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку (зі змінами та доповненнями) та надає достовірну та справедливу інформацію про фінансовий стан Товариства станом на 31.12.2011року.

Звіт щодо вимог інших законодавчих актів.

Додаткова інформація згідно вимог Рішення державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №1360 від 29.09.2011 року.

1.Відповідність вартості чистих активів. (а, саме, частині третій статті 155 Цивільного кодексу України). На підставі складеної звітності була розрахована вартість чистих активів Товариства станом на 31.12.2011 року (додаток №1 до аудиторського висновку). Розмір розрахованих чистих активів Товариства по даним балансу перевищує розмір наявного статутного капіталу.
2.Невідповідність між фінансовою звітністю, що підлягала аудиту та іншою інформацією, що розкривається Товариством та подається до комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Інша інформація, що розкривається Товариством та подається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку не відрізняється від інформації наданої для проведення аудиту.

3.Виконання значних правочинів (10 і більше відсотків вартості активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності) відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства").
Прийняття рішення про вчинення значних правочинів у випадках, якщо ринкова вартість майна або послуг, що є його предметом, становить від 10% до 25% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Товариства, входить до компетенції Наглядової Ради Товариства, що затверджено чинним Статутом Товариства в новій редакції.
Протягом 2011 року відбулися значні правочини. Ці операції перевищували 10% від вартості активів Товариства, але аудитору не надані дозволи Наглядової Ради на їх здійснення.

4.Стан корпоративного управління (у тому числі, стану внутрішнього аудиту відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства").
Внутрішній аудит в схемі корпоративного управління передбачено. Функції проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства за результатами фінансового року (планова перевірка) та проведення спеціальних перевірок фінансово-господарської діяльності Товариства покладено на Ревізора Товариства. Але оцінити ефективність його роботи у аудитор немає змоги.

5.Ідентифікація та оцінка аудитором ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства. На основі здійснених процедур, ми дійшли висновків, що ризики суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства мінімальні.

6.Розкриття інформації щодо дій, як відбулися протягом звітного року та можуть вплинути на фінансово-господарський стан емітента та призвести до значної зміни вартості цінних паперів, визначених частиною першою статті 41 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок".
Аудитору не відома інформація щодо дій та особливих відомостей про емітента, які відбулися протягом звітного року та можуть вплинути на фінансово-господарський стан та призвести до значної зміни вартості цінних паперів.

Додаткова інформація згідно вимог Рішення державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №1591 від 19.12.2006 року.

1. Розкриття інформації за видами активів відповідно до П(С)БО:
Станом на 31.12.2011року загальні активи Товариства в порівнянні з даними на початок 2011року збільшилася на 60,9% і відповідно дорівнює 72 687тис.грн.
Зростання активів в основному відбулося за рахунок зростання розміру дебіторської заборгованості за виданими авансами.
1.1. Необоротні активи. В балансі Товариства станом на 31.12.2011 року необоротні активи становлять 7 012тис.грн., та складається з залишкової вартості нематеріальних активів у сумі 1тис.грн., залишкової вартості основних засобів у сумі 1тис.грн. та інших довгострокових фінансових інвестицій у сумі 7 010тис.грн.
На думку аудитора, ступінь розкриття інформації за видами активів - склад основних засобів і нематеріальних активів та їх класифікація подано в фінансовій звітності достовірно та повно відповідно до встановлених вимог П(С)БО №7 "Основні засоби", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27.04.2000 року № 92 та П(С)БО №8 "Нематеріальні активи", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18.10.1999 року № 242, а також прийнятій обліковій політиці.
Що стосується фінансових інвестицій, то інші фінансові інвестиції в балансі Товариства являють собою частки в статутних капіталах інших Товариств та акції інших підприємств. Вони первісно оцінені та відображені в бухгалтерському обліку по фактичній собівартості придбання, яка дорівнює номінальної вартості. Товариство продовжує обліковувати інвестиції по фактичній собівартості придбання, чим не повною мірою дотримуються вимоги п. 11,12 П(С)БО № 12 "Фінансові інвестиції", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2000року №91. Аудиторне може провести співставлення вартості акцій, що обліковуються в балансі Товариства з мінімальним біржовим курсом, опублікованим Біржами, за результатами торгової сесії від 30.12.2011р. з метою виявлення їх справедливої вартості, тому що акції підприємств, які були придбані Товариством, не котируються на біржі.

1.2. Оборотні активи.
Станом на 31.12.2011року на балансі Товариства запаси відсутні.
1.2.1. Дебіторська заборгованість. Станом на 31.12.2011 року у балансі Товариства обліковується дебіторська заборгованість у розмірі 56 418тис.грн., в тому числі: дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги за чистою реалізаційною вартістю у сумі 64тис.грн., дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом у сумі 772тис.грн., дебіторська заборгованість за розрахунками за виданими авансами у сумі 55 582тис.грн.
Розмір дебіторської заборгованості вважається реальним та достовірним.
Данні аналітичного обліку відповідають даним синтетичного обліку.
Розмір дебіторської заборгованості, що відображено у фінансовій звітності Товариства, в цілому підтверджено контрагентами . Інформація про дебіторську заборгованість розкрита у відповідності до вимог П(С)БО №10 "Дебіторська заборгованість", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 08.10.1999 року № 237.
1.2.2. Грошові кошти. Станом на 31.12.2011року на балансі Товариства обліковуються грошові кошти та їх еквіваленти в національній валюті у сумі 652тис.грн.
Залишки на банківських рахунках в національній валюті підтверджені.
Інформація про грошові кошти у фінансовій звітності Товариства розкрита відповідно до норм П(С)БО №4 "Звіт про рух грошових коштів", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 року № 87.
1.2.3. Інші оборотні активи. Станом на 31.12.2011року на балансі Товариства обліковуються інші оборотні активи у сумі 8 605тис.грн., що являють собою податкові зобов'язання з ПДВ на суму отриманих передплат.
Витрати майбутніх періодів і необоротні активи та групи вибуття станом на 31.12.2011 року на балансі Товариства відсутні.

2. Розкриття інформації про зобов'язання відповідно до П(С)БО:
Станом на 31.12.2011року загальні зобов`язання Товариства зросли на 77,5% і дорівнюють 63 781грн. Зростання в основному пов'язано з зростанням розміру поточних зобов'язань за розрахунками з одержаних авансів.
2.1. Довгострокові зобов'язання в балансі Товариства дорівнюють 224тис.грн. і являють собою відстрочені податкові зобов'язання, які розраховані у відповідності до вимог П(С)БО 17 "Податок на прибуток", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.12.2000 року № 353.
2.2. Поточні зобов'язання Станом на 31.12.2011року поточні зобов`язання в балансі Товариства дорівнюють 63 781тис.грн. та складаються з: кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги у сумі 2 057тис.грн., поточних зобов'язань за розрахунками з одержаних авансів у сумі 52 604тис.грн., поточних зобов'язань за розрахунками з бюджетом у сумі 2тис.грн., поточних зобов'язань за розрахунками з позабюджетних платежів у сумі 2тис.грн., поточних зобов'язань за розрахунками зі страхування у сумі 6тис.грн., поточних зобов'язань за розрахунками з оплати праці у сумі 11тис.грн. та інших поточних зобов'язань у сумі 9 099тис.грн.
Кредиторська заборгованість, по якій минув строк позовної давності, на балансі Товариства відсутня.
Реальність розміру кредиторської заборгованості, відображеної в балансі Товариства станом на 31.12.2011року підтверджується.
На нашу думку, розкриття інформації за видами зобов`язань, їх визнання, облік та оцінка подано в фінансовій звітності в основному достовірно та повно відповідно до встановлених вимог, П(С)БО №11 "Зобов'язання", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.01.2000р. №20.
Забезпечення майбутніх витрат та платежів і доходи майбутніх періодів на балансі Товариства станом на 31.12.2011року відсутні.

3. Розкриття інформації про власний капітал відповідно до П(С)БО:
Станом на 31.12.2011року загальний розмір власного капіталу складає 8 682тис.грн., з яких:
-статутний капітал - 93тис.грн.,
-нерозподілений прибуток - 8 589тис.грн.
Статутний капітал розподілений на 500 (П'ятсот) простих іменних акцій номінальною вартістю 185 (Сто вісімдесят п'ять) гривень кожна, на загальну суму 92 500,00 (Дев'яносто дві тисячі п'ятсот). - Свідоцтво про реєстрацію випуску акцій № 7/11/1/11 від 04 лютого 2011року, видане Кіровоградським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Форма випуску - бездокументарна.
Усі акції, що складають статутний капітал, сплачені в повному обсязі.
Станом на дату балансу розмір статутного капіталу, відображеного в фінансовій звітності Товариства за 2011рік відповідає розміру, зазначеному у чинному Статуті Товариства, затвердженому Протоколом загальних зборів акціонерів №12 від 03.09.2010року та зареєстрованому Виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, про що зроблено реєстраційний запис №1 444 105 0009 000701 від 13.09.2012року.
Наявний статутний капітал Товариства відповідає нормам п.1, ст.14, розділу 3 Закону України "Про акціонерні товариства" №514-VI від 17 вересня 2008 року.
Нерозподілений прибуток, накопичений в минулих звітних періодах, був зменшений на суму збитку поточного звітного періоду.
На думку аудитора, розкриття інформації про власний капітал в балансі Товариства - його структура, розмір та призначення визначено правильно та адекватно в повній мірі відповідає вимогам П(С)БО №5 "Звіт про власний капітал", затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 року № 87.

4. Розкриття інформації щодо обсягу чистого прибутку.
Згідно даних фінансової звітності, Товариство протягом 2011року отримало чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) у сумі 5 510тис.грн. Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) склала 3 644тис.грн. Таким чином валовий прибуток за 2011рік становить 1 866тис.грн.
Протягом року Товариство отримало інші операційні доходи у сумі 9 694тис.грн. та інші фінансові доходи у сумі 3тис.грн.
Витрати Товариства за 2011 рік складаються з адміністративних витрат у сумі 609тис.грн., витрат на збут у сумі 1 707тис.грн. та інших операційних витрат у сумі 9 531тис.грн.
Таким чином, фінансові результати від звичайної діяльності - збиток у сумі 284тис.грн.
Структура операційних витрат за 2011 рік має наступний вигляд:
Матеріальні затрати - 5тис.грн. ( 0,16%);
Витрати на оплату праці - 216тис.грн. ( 6,72%);
Відрахування на соціальні заходи - 80тис.грн. ( 2,49%);
Амортизація - 3тис.грн. ( 0,09%);
Інші операційні витрати - 2 910тис.грн. ( 90,54%).
ВСЬОГО: - 3 214тис.грн. ( 100,0%)
3а результатами аудиторської перевірки встановлено, що дані, відображені в журналах-ордерах та оборотно-сальдових відомостях, стосовно доходів та витрат Товариства за 2011 рік в цілому відповідають наданим аудитору первинним документам та даним фінансової звітності.
На думку аудитора, облік доходів Товариства ведеться відповідно до норм П(С)БО 15 "Доходи", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.1999 року № 290. Облік витрат Товариства відповідає вимогам П(С)БО 16 "Витрати", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.99р. №318.

Основні відомості про аудиторську фірму:

Повна назва:Приватна аудиторська фірма "АС-АУДИТ"
Код ЄДРПОУ: 23099001
Місцезнаходження: 25006, Україна м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, б.31/36
Реєстраційні дані: Приватна аудиторська фірма "АС-АУДИТ" зареєстрована Виконавчим комітетом Кіровоградської міської Ради 21 березня 1995 року за №1 444 120 0000 002817.
Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи Серія А00 №078937
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які надають аудиторські послуги: Свідоцтво № 0720 видане за рішенням Аудиторської палати України від 26 січня 2001року за № 98, в останнє подовжено згідно рішення Аудиторської палати України № 227/3 від 27 січня 2011 року, чинне до 27 січня 2016року.
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що надають послуги на ринку цінних паперів, видане рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку: Свідоцтво серія АБ №001327 реєстраційний номер 1426 унесено до реєстру відповідно до рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 01.03.2011року №198, чинне до 27.01.2016 року.
Керівник: Ускова Марина Георгіївна
Інформація про аудитора: Сертифікат аудитора - Серія "А" № 002055, виданий на підставі рішення Аудиторської палати України від 30.03.1995 року за № 28, востаннє продовжено на підставі рішення Аудиторської палати України від 26.03.2009 року за № 200/2, терміном дії - до 30.03.2014року.
Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, видане Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України: Свідоцтво серія А № 000783 від 28.09.2004р., видане Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України, подовжене розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 07.05.2009 року №312, чинне до 30.03.2014року.
Контактний телефон: 0-522-24-38-78

Основні відомості про договір та терміни проведення перевірки.
Аудиторська перевірка проводилася відповідно до договору №15 від 19.03.2012 року, в обсягах достатніх для формування незалежної професійної думки. Терміни проведення перевірки з 19.03.2012р. по 17.04.2012р.